lördag 31 januari 2015

Ghalastien, 23 ~ Hanna står i lågor!

Cennan var helt slut. Han hade suttit uppe och chattat med Hanna hela natten efter deras träff i parken. Han hade knappt hållit sig vaken under dagens lektioner. Det var inte likt honom. 

Laegnir passade på att smyga in för att göra läxorna i Cennans rum. Cennan var den enda som hade ett skrivbord. Laegnir och Thyrondir fick göra läxorna vid köksbordet.




Cennan vaknade med att ryck då han såg att klockan blivit sju på kvällen. De skulle ju träffas nu! De hade bestämt att träffas hemma hos Cennan nu ikväll. Hanna hade sagt att hon kunde laga mat. Det skulle bli som deras första dejt. Han hade inte ens hunnit berätta för sin pappa att han skulle ha en tjej över på besök... Den här kvällen jobbade han dessutom sent, Det var väl ingen idé att ringa och berätta det för honom?


Cennan hann precis fräscha upp sig då Hanna knackade på dörren. Laegnir och Thyrondir undrade vem som knackade på. Cennan fick snabbt förklara att han skulle ha en kompis över och att de INTE på något vis fick störa. De fick hålla sig på sitt rum eller i vardagsrummet, inte i köket.




Precis när de skulle gå in kom Taurind hem. Såklart. Cennan blev mållös. Han trodde inte att Taurind skulle köra hem henne, men han gillade nog inte att han bokat in en dejt i deras hem utan hans vetskap...


"Nej men hej! Hanna var det, va? Jaså, är du här? Jag kommer precis från jobbet, men stig på för all del!" Taurind var på bra humör och blinkade diskret åt Cennan. Vad pinsamt... Men då var det alltså okej att Hanna var här. Han nämnde snabbt för sin pappa att de skulle laga middag, och han lovade att hålla sig borta.




Hanna ville laga middagen åt dem. Cennan sattes i uppdrag att skära upp lite grönsaker. Han undrade hur det gick för henne när hon tappade pepparkvarnen i kastrullen flera gånger. Men han ville inte besvära henne. Hon visste säkert vad hon höll på med. Han tänkte inte börja klanka ner på hennes matlagning under deras första dejt.

Maten var snart klar och Cennan började duka. Han hade precis gått iväg för att lägga in en bok i sitt rum då han hörde ett gallskrik från köket.




När han kom in stod hela spisen och Hanna i lågor! Vilken katastrofal första dejt! Taurind kom inrusandes efter honom och drog snabbt fram brandsläckaren. Cennan stod som fastförstenad i panik, men följde sedan sin pappas initiativ.


"Gå inte för nära, Cennan! Stå här på håll. Det här löser vi. Du kommer klara dig, Hanna!!"


Tillsammans släckte de elden så snabbt de kunde. Det var en lättnadens känsla då Hanna var oskadd. Hon hade knappt fått några brännskador alls. Taurind sade åt henne att gå in i duschen, direkt. Cennan hade inte ens hunnit visa henne vart badrummet låg.




Taurind gav Cennan en menande blick när Hanna hade gått i duschen. Han sade att man absolut inte fick laga mat om man inte kunde. Hanna kanske var livsfarlig att ha att göra med. Det sa han dock inte högt till Cennan. Cennan fick lova att aldrig mer låta Hanna laga mat här i hemmet. Skulle de fortsätta träffas ville Taurind inte leva farligt.


Hanna kom äntligen ut ur badrummet. Cennan var så rädd att hon blivit mycket skadad. Men Hanna var lika perfekt som tidigare och verkade inte ha ont någonstans heller. De lyckades ändå avsluta dejten, och de kysstes innan hon gick hem. Cennan pustade ut och hoppades att de skulle få lugnare dejter framöver.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar