lördag 31 januari 2015

Ghalastien, 22 ~ Voodoo magi

Taurind kom plötsligt på den mest briljanta idén. Häromdagen när han var ute och letade ädelstenar och grödor hade han hittat en bortglömd voodoo-docka. Taurind hade ett minne av att någon i släkten utfört en ond kraftfull voodoo mot orcherna en gång, för att hålla dem borta från Rivendell.


Detta kanske kunde bita på Agneta?





Efter lite trixande med voodoo-dockan och en hel del onda önskningar såg han Agneta få stora utslag över hela kroppen. Agneta skrek till och började förvirrat titta sig omkring. Inom kort hade hon sprungit iväg, skrikandes, och ropat att Taurind Ghalastien gjorde det här.

Det hade hon i för sig rätt i, men vem skulle bevisa det?




Taurind kände sig på topp, bättre än någonsin och tog med sig pojkarna till parken nästa dag. De hade varit mycket hemma allihopa på sistone. Oasis Springs, grannstaden, hade Taurind själv bara varit i ett par enstaka gånger. Kanske att Cennan hade åkt hit på egen hand någon gång, men varken Laegnir eller Thyrondir hade sett ökengrönskan som alla pratade om.




Fastän Thyrondir var den yngsta var han inte mycket för att leka. Laegnir försökte få med honom att leka i klätterställningen, men han fnyste bara kort och gick iväg. Inte blev det bätte för Thyrondir då han hann sätta i sig en halv hamburgare innan han insåg att det var kött i. Han hade samma inställning som Taurind och ville inte på något villkor äta ett dött djur.


Han sköt ifrån sig tallriken och tog bussen hem, utan att säga något. Här var det ändå inget roligt.




Tack vare att alla sönerna fått egna mobiler kunde Taurind lätt spåra honom när han insåg att han var borta. Han hade fått de alla tre att lova att alltid svara i mobilen när pappa ringde. Han var så rädd om dem. Thyrondir svarade efter ett tag och sade att han var hemma. Taurind gav honom en liten utskällning och sade att han inte skulle röra sig en millimeter från tomten tills de andra var hemma.


Taurind hade dock svårt att slita sig från sitt upptäckande. Han älskade att upptäcka och utforska saker. I Oasis Springs hade han mycket att utforska. Som att smaka på alla bär och frukter han hittade. Jordgubben smakade som en vanlig jordgubbe. Då var det konstaterat!




Cennan såg sin klasskompis på håll. Hanna, som han var förälskad i. Han visste inte vad han skulle ta sig till när han såg henne. Han var ju tvungen att gå fram, annars skulle han aldrig ha en chans. Att träffas utanför skolan skulle göra susen! I skolan var han pluggis och stödlärare, hon var desto mindre intresserad av att få bra betyg.


"Hej, Hanna! Kolla på det här!" Cennan gjorde så många grimaser han kunde på en och samma gång.


Hanna tittade förskräckt på honom och hälsade tveksamt tillbaka. Cennan försökte rädda situationen så gott han kunde när han såg att hon blev obekväm. Det visade sig att Hanna tyckte att han var rätt roligt ändå, och de stod och pratade resten av kvällen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar